Avtosedež ARTHUR ISOFIX + SIDE PROTECTION SISTEM SPS LORELLI

Avtosedež ARTHUR ISOFIX + SIDE PROTECTION SISTEM SPS LORELLI

217.16 184.59 z DDV

Skupina 0 + / 1/2 (0-25 kg)
Avtosedež ARTHUR + SPS Isofix
Lorelli Premium
starost: od rojstva do 7 let

Šifra: BE 1007106 Kategorije: , ,

Opis

Otroški avtosedež ARTHUR z ISOFIX sistemom + PREMIUM SIDE PROTECTION SISTEM SPS Lorelli je priročen in praktičen skupine 0/1/2 (0-25kg).Sedež je opremljen z bočnimi ojačitvami in z mehkim udobnim oblazinjenjem, kar predstavlja visoko kakovost in enostavno čiščenje. Naslonjalo je nastavljivo v optimalen položaj za otroka tudi ko postane utrujen, saj lahko poljubno spreminjate naklon. Varnost je zagotovljena s ISOFIX SISTEMOM kot tudi s SPS stransko zaščito sistema in obeh funkcionalnih varnostnih pasov, namestitev je zelo preprosta.

lastnosti:

• mehko oblazinjenje za glavo;
• multi funkcijski varnostni pasovi;
• stranska zaščita – sistem SPS;

• enostavna montaža s ISOFIX

•  5 točk varnostni pasovi;

  4 položaji varnostnih pasov 

  nastavljivo naslonjalo v več položajev
  pasovni nastavitveni regulator

  CuddleMe Shock Reducer / To je posebna pena, ki absorbira energijo, medtem ko vašemu otroku ponuja popolno udobje 

Pomen ISOFIX:

 Isofix je sistem pritrjevanja otroških avtosedežev v avtomobile , ki imajo mesta za isofix pritrditev. Avto sedeži, ki uporabljajo pritrdilni sistem isofix, so po varnosti korak pred ostalimi. Sistem pritrjevanja omogoča trdno povezavo sedeža s karoserijo avtomobila. Nekateri avtomobili omogočajo pritrditev ISOFIX na stranskih zadnjih sedežih in sovoznikovem sedežu, če je zračna blazina za sovoznika izključena. Otroški sedež je pri tem sistemu na posebnem podstavku, ki ga zataknemo v utore v okviru (šasiji) avtomobila. Prednost sedeža isofix je tudi v tem, da ga lahko uporabljamo tudi v avtomobilih, ki takega pritrjevanja ne omogočajo. Enako kot druge otroške sedeže ga lahko namreč pripnemo s tritočkovnim varnostnim pasom. Avtomobilov, ki imajo pritrdilni sistem Isofix  je vedno več, obljubljajo celo, da bo kmalu obvezna možnost za tako pritrditev otroškega sedeža v vseh novih avtomobilih, saj isofix pri vseh vrstah trčenj, še posebej pa v primeru bočnega trčenja, zagotavlja izjemno varnost. Otroški sedež se ne prevrne, ne zdrsne naprej in ne zaniha. Dodatno ga lahko pripnete še z varnostnim pasom. Avtosedež ne prilagodljiv na isofix ali vozila brez isofixa.

Pomen SPS:

 SIDE PROTECTION SISTEM SPS:

SPS – side protection system, so dodatna stranska oblazinjena krila narejena iz posebnih materialov in vpeta na stranice avtosedeža. Skrbijo za porazdeljeno absorbcijo energije, ki se pojavi pri močnejših stranskih trkih. Stranski trki so po statistiki odgovorni za 20% nesreč otrok, ki se končajo s težjimi posledicami. Z otroškim avtosedežem s sistemom SPS boste bolje zavarovali svojega otroka.

SIP – side impact protection je vgrajena strukturna osnova iz posebnih materialov, ki ima podobno vlogo kot SPS.

ECE – novi certifikat ustreznosti v veljavi je R44/04, torej amandma 04. Viden je v obliki oranžne nalepke na strani avtosedeža. Vsaka posamezna grupa ima svoj certifikat ustreznosti. Desno je logotip neodvisnega inštituta, ki izdaja ECE certifikat ter ISO visoki proizvodni standard

Dodatne informacije

Teža 12.0000 kg
Dimenzije 0.0000 × 0.0000 × 0.0000 cm
Barva

Bež, Siv

360° pogled

Navodila

Morda vam bo prav tako všeč…