Avtosedež jahač TRAVEL LUXE Isofix

Avtosedež jahač TRAVEL LUXE Isofix

59.80 z DDV

Na zalogi

VARNOSTNI SEDEŽ TRAVEL LUXE z Isofix pritrdiščem
Lorelli
Za starost: od 4 let do 12 let
Skupina 2/3 (15-36 kg)

Na zalogi

Šifra: BE 1007134-2339 Kategorije: , ,

Opis

Četudi se nam mudi in se z avtom odpravljamo le na krajšo pot, si vzemimo minuto časa in poskrbimo, da so naši otroci v avtu ustrezno pripeti. Pripenjanje otroka zgolj z avtomobilskim varnostnim pasom ni ustrezno in je lahko celo nevarno, saj so ti pasovi ustvarjeni tako, da se prilegajo telesu odraslega človeka in ne otroka. Zato je tako zelo pomembno, da za prevoz otrok uporabljamo primerne otroške avto sedeže. Raziskave so pokazale, da je pri otrocih, ki uporabljajo avtosedež jahač, možnost poškodbe za več kot polovico manjša, kot pri otrocih, ki tovrstnega avtosedeža ne uporabljajo. Upoštevajte pri uporabi jahača tudi starost otroka (jahači so primerni za otroke šele tedaj, ko jih v avtosedežu z 5-točkovnim pasom ni več moč pripeti) torej samo teža otroka ni primerljiva za uporabo jahača, saj pri tem modelu otrok nima opore hrbta, in za majhne otroke kljub doseženi teži ni priporočljiva uporaba kljub temu, da je zakonsko dovoljeno.

Vedno preverite kako je otrok pripet, da je pravilno! Varnostni pas v predelu medenice mora vedno potekati pod ročaji jahača, nikoli nad njim! Kadar otroku varnostni pas poteka preko trebuha nad ročaji (kar se zgodi tudi če ne uporabljamo jahača), lahko v primeru trka utrpi hude poškodbe notranjih organov. Prav tako je nevarno, če pas otroku poteka preko vratu namesto preko rame, saj tvegamo zadušitev. Pogosto se zgodi, da ramenski pas otroka žuli in reže v predelu vratu, zaradi česar si ga napelje pod pazduho (kjer lahko zlomi rebra in poškoduje notranje organe) ali celo za hrbet, kjer ne ponuja sploh nobene zaščite za glavo in vrat in tako predstavlja veliko nevarnost za poškodbe možganov in hrbtenjače. V kolikor je otrok mlajši od 5let raje uporabite klasični avtosedež s hrbtiščem 9-36kg, ki ga kasneje lahko spremenite v jahača, bolj varno bo.

Primeren za otroke teže 15-36kg, skupine II in III – upoštevajte velikost in starost otroka ne le njegove teže!
Zagotavlja udobje in varnost otroka med potovanjem.
Snemljive in pralne prevleke.
Odobren in certificiran po ECE R44/04 standardih.

Enostavna in hitra montaža v avtomobilih z ali brez Isofix

  • Vgrajen Isofix
  • Velika, anatomsko oblikovana sedežna površina
  • Mehko in udobno oblazinjena obloga
  • Udoben naslon za roke
  • Nagib sedežnih površin naprej za udobje sedenja

Ta izdelek je izdelan v skladu z evropskim varnostnim standardom ECE R44 / 04 (otroški avtosedeži), ki otroku zagotavlja največjo varnost in udobje.

Avtosedež je treba očistiti s hladno vodo in milom. Ne uporabljajte agresivnih čistil, kot so abrazivi ali razredčila.

Snemljivi pokrovi so ročno pralni v topli vodi (največ 30 ° C). Ne uporabljajte belila. Ne likajte. Suha pred neposrednimi sončnimi žarki.

Plastične dele je treba očistiti z vlažno krpo. Ne uporabljajte nobenega solvata.

Dodatne informacije

Teža 2.8 kg
Dimenzije 37 × 46 × 18 cm

Lastnosti in funkcije

enostavna in hitra namestitev v avtomobile z ISOFIX
Prednosti isofiksa:
velika, anatomsko oblikovana sedežna površina
mehka in udobna oblazinjena prevleka
udoben naslon za roke
sedežne površine poševno naprej za udobje sedenja

Navodila

Materijali in vzdrževanje

Avtosedež je treba očistiti s hladno vodo in milnico. Ne uporabljajte agresivnih čistil, kot so abrazivi ali razredčila.

Odstranljive prevleke lahko ročno operete v topli vodi (največ 30 ° C). Ne uporabljajte belila. Ne likajte. Posušite na neposredni sončni svetlobi.

Plastične dele je treba očistiti z vlažno krpo. Ne uporabljajte solvata.

Varnost

Ta izdelek je izdelan v skladu z evropskim varnostnim standardom ECE R44 / 04 (Otroški avtosedeži), ki zagotavlja največjo varnost in udobje za vašega otroka.

Morda vam bo prav tako všeč…

Title

Go to Top