Stolček za hranjenje ni prioriteta, ko je vaš malček novorojenček. Ko pa doseže 4 do 6 mesecev in začnete uvajati hrano, kot so pireji in majhni grižljaji, ga bo vaš dojenček potreboval.
Medtem ko so vaše glavne skrbi, kaj in kako hraniti vašega najmlajšega, lahko s pravim otroškim stolčkom uvajanje goste hrane poteka gladko.
 
Ko kupujete otroški stolček za hranjenje, upoštevajte naslednje, da najdete najbolj primernega za vašega malčka.
 
✅Velikost prostora: Izberite tak stolček za hranjenje, da boste imeli dovolj prostora za manevriranje. Tisti z manjšimi kuhinjami boste morda želeli manjši model, prenosni otroški stol, ki se ga lahko enostavno pritrdi na navaden jedilni stol.
 
✅Kako dolgo boste uporabljali stolček za hranjenje: Odvisno od stolčka, ki ga boste kupili. Dandanes številni stolčki za hranjenje rastejo z dojenčkom. Z naklonom, ležalnikom, gugalnikom, več stopenj za nastavljanje hrbtišča in sedeža.
 
✅Kako enostavno je otroški stol očistiti: Malčki se bodo učili hraniti sami zato je velika vrjetnost da bo nastala na/v/za/pod/pred stolčkom prava packarija 🙃 Potrebovali boste otroški stol, ki ga je enostavno očistiti, ker bo definitivno prišlo do polivanja, raznih drobtin in packanje hrane z rokico kar je za otroke prava zabava, čeprav staršem mogoče ni najbolj zabavno. Zato razmislite o stolčku ki ima odstranljive dele ali material, ki ga lahko enostavno obrišete.
 
✅Vrsta pladnja. Nastavljivo? Odstranljiv? Primerno za pomivalni stroj? Tak bi bil najboljši kajne? Ne skrbite. večina stolčkov ima odstranljiv ali celo dvojni pladenj.
 
✅Udobnost. Navsezadnje bo malček preživel kar nekaj časa v stolčku zato je pomembno tudi, da je stolček sploh kar se domače uporabe tiče oblazinjen z mehko pralno podlogo. Dobro oblikovan sedež bo otroku omogočil, da se bo dobro počutil in tako bo pripravljen na raziskovanje in spoznavanje nove hrane.