Avtosedež AVIATOR I-size 40-150 cm Isofix 2024

Avtosedež AVIATOR I-size 40-150 cm Isofix 2024

158.90 z DDV

Izjemno udoben avtosedež Lorelli AVIATOR I-size Isofix z naprednimi varnostnimi funkcijami, kot sta sistem za zaščito pred bočnim trkom in sidrišče Isofix.  Za otroke od rojstva do 12. leta starosti.

 

 

 

Opis

Avtosedež AVIATOR I-size

Privoščite otroku udobje, kot da bi med potovanjem z avtomobilom lebdel v oblakih. Z njim bo tudi dolgo potovanje potekalo hitreje. Avtosedež Lorelli AVIATOR Isofix je bil zasnovan tako, da zagotavlja visoko raven udobja in predvsem varnosti. Zato uporablja napredni sistem za zaščito pred bočnim trkom (SPS), ki učinkovito absorbira energijo bočnega trka in tako ublaži posledice nesreče. Zanesete se lahko tudi na pettočkovni varnostni pas, ki je opremljen z mehkimi, nedrsečimi ročaji, zato ni nevarnosti draženja ali odrgnin občutljive otroške kože. Prednost tega avtosedeža so številne možnosti prilagajanja zaradi nastavljivega naslona za hrbet, naslona za glavo in varnostnega pasu. Univerzalni sistem Isofix omogoča varno pritrditev na vozilo, 360-stopinjska vrtljiva zasnova pa omogoča enostavno odstranitev otroka iz sedeža. Ta model je primeren tudi za novorojenčke, če uporabite priloženi vstavek za novorojenčke.

DIMENZIJE

62 x 68 x 63 cm

12,40 kg

LASTNOSTI IZDELKA

 • Nastavljivo hrbtišče

 • 360 vrtenje

 • FF – namestitev v smeri vožnje

 • RWF – namestitev v nasprotni smeri gibanja 40-105 cm

 • Ojačana opora za glavo

 • Bočna zaščita

 • Sistem varnostnih pasov je nastavljiv glede na višino in težo otroka
 • Odobreno v skladu z ECE R129/03
 • Protizdrsno blaženje na varnostnih pasovih

 • Mehka podloga

 • Enostavna in hitra montaža v avto z ali brez nastavkov Isofix

 • EPS, spominska pena za večjo varnost in udobje

 

Ta izdelek je izdelan v skladu z evropskim varnostnim standardom ECE R129/03, ki zagotavlja maksimalno varnost in udobje za vašega otroka.

Barve blaga na tej spletni strani se lahko nekoliko razlikujejo od dejanskih barv izdelkov, odvisno od nastavitev vašega zaslona ali monitorja.

Link izdelka od proizvajalca LORELLI
Opozorila in varnostni ukrepi ob uporabi nekaterih kategorij opreme

Dodatne informacije

Teža 12.30 kg
Dimenzije 62 × 48 × 63 cm
Barva

Bež, Črn, Siv

Vzdrževanje

Plastične dele redno čistite z vlažno krpo in blagim detergentom. Kovinske dele očistite z vlažno krpo in posušite. Tkanine očistite s toplo vodo in blagim detergentom. Ne belite in ne likajte. Ne sušite na neposredni sončni svetlobi.

Uredba I-size

Novi standard R129 (i-Size) za otroške avtomobilske sedeže je bil sprejet z namenom, da se izboljša varnost otrok kot potnikov v avtomobilu. Osnovni cilji uredbe I-size so:

 • Boljša kompatibilnost Prvi I-size kompatibilni avtomobili so bili na voljo že v letu 2013, praviloma pa imajo skoraj vsi novejši avtomobili možnost namestitve s sistemom Isofix, ki je v skladu z novim standardom.
 • Preprosta namestitev Nepravilna namestitev otroškega avtosedeža je pogosta težava, ki izredno ogrozi otrokovo varnost. Novi standard zato določa namestitev s sistemom Isofix, ki zmanjša napake pri namestitvi.
 • Namestitev otroka v obratni smeri vožnje Regulacija upošteva mnenja strokovnjakov, ki pravijo, da mora biti otrok do 15. meseca starosti v vozilu nameščen v obratni smeri vožnje.
 • Bolj natančna in enostavna klasifikacija Razvrstitev otroških avtosedežev glede na otrokovo višino, namesto glede na njegovo težo.
 • Večja varnost Kljub temu, da je trk s strani zelo pogosta oblika avtomobilske nesreče, je dosedanja uredba testirala sile na otroka le v primeru trka iz sprednje in iz zadnje strani. Dodatno testiranje nam pove tudi, kako se otroški avtosedež odnese v primeru bočnega trka.

Vrtljivost avtosedeža

Avtosedeže, ki imajo pas Top tether  lahko obračamo le ko so nameščeni vzvratno. Pri namestitvi obrnjeni v smeri vožnje, moramo avtosedež pripeti s pasom Top tether, kar pa onemogoči vrtljivost.
Čemu je namenjena vrtljivost 360°?
Vrtljivost je v glavni meri namenjena dojenčkom, ki se še vozijo v vzvratno nameščenem avtosedežu. Vrtljivost nam omogoča da je avtosedež tudi vzvratno nameščen na isofix ter da otročka lažje vstavimo v sedež. Medtem ko otrok ki je večji že skorajda sam zleze v avtosedež in vrtljivost ni več toliko efektivna, poleg tega se le to uporablja samo do določene teže otroka ponavadi do 13kg oz. po navodilu proizvajalca. Ko je avtosedež enkrat obrnjen naprej in pripet s top tether pasom se le ta ne more več vrteti.  Zmotno je nakupovanje avtosedeža zgolj zato da bi otroka lažje vstavili v avto zato upoštevajte določene kriterije pri odločitvi.

Morda vam bo prav tako všeč…

Title

Go to Top